Jan 23, 2012

Semangat tu penting..!! :-)

Salam sayang sume...

Entry kali ni saje je nak story tentang produk2 yg aku dah makan @ dgn lebih tepat baru try sket jer.  Hehe.. Biaselah tgk je produk mcm sume nak beli tp makannye idak.  Setakat ini aku baru cuba Juice Honeymoon, Fertilaid dan juga Serbuk Debunga Kurma.

Tp sume tu mkn on off, mkn dlm 2, 3 hari then skip plak berminggu-minggu.  Huhu..Mane la nak tau berkesan ke tak klau mcm ni cara makannye.

Bukan malas nak makan tapi mcm Fertilaid tu aku makan time hubby ada je, hari tu sempat makan dlm seminggu then suami plak kena pegi job, so aku stop la.  Macam takde guna je makan sbb tak boleh nampak kesannye.  Ermm..tu la masalah plg besar bagi aku sekarang.  Hubby selalu takde nak2 time aku fertile. Macam skrg, dah kuar pun 'Egg White' tp huhu..sedih sgt..

Syukur alhamdulillah peyed sgt2 regular, cukup je 28 hari terus je muncul dan langsung tak berikan harapan palsu..hehe, kononnya nak berimagine klau2 peyed tak dtg mana tau lekat..haha, padahal sah2 time fertile last month hubby takde..kelakar plak rasa sbb aku mmg suke berimaginasi :-)

For the time being, ni la produk yg aku dah cuba

Fertilaid for women and men pastu thermometer utk cek suhu BBT
Fertilaid for women and men tu stok utk sebulan, ada 90 kapsul.  Dekat2 hubby balik dr job nnt ingat nak sambung makan balik, Insyallah kalau ade rezeki.  Period next month plak boleh la start amik suhu badan secara konsisten.


Juice Honeymoon..shedappp..
Jus honeymoon ni rasa dia sedap mcm mkn Prune Innershine tu.  Tp time peyed tak digalakkan minum.  Ni pun kdg2 klau ingat minum, on off jugak..hampehhh..

Serbuk Debunga Kurma dari Mekah, makan ngan Madu Asli
Serbuk debunga kurma ni seingat aku baru 2 kali makan.  1st time makan ngan air suam, rasa dia sgt fail..terus aku jadik tak semangat nak makan.  2nd time makan ngan madu, better la sket tp tak jugak aku continuosly makan.  Ada satu lagi buah kurma kering yang boss aku bagi masa dia pegi haji ari tu, tp kena blend bagai, aku tak start mkn pun lg..By the way thanx sbb prihatin dlm diam :-)

Kdg2 teringin gak try Biodex tp mostly testimony diorg mst pasal peyed tak regular, obesiti dan PCOS.  Alhamdulillah aku tak tergolong dalam golongan itu melainkan rahim aku yg 'RU'..

Gynae cuma sarankan aku ikut hubby pegi offshore @ buat IVF..  Haha, nak tergelak plak dgr suggestion yg 1st tu.. yg 2nd plak kena tngu hubby aku cuti dlm 2, 3 bulan (tp bile ye..?) nak try timing yg betul tp klau tak jalan jugak, kita ikhtiar cara IVF..maybe..ohhh, tu lg memerlukan masa yg panjang utk kitorang ikut step2 IVF..bukan senang nak senang..papepun, tanak menyemakkan kepala pkir psl tu lg..yg penting skrg tngu hubby balik a month from now :-)

9 comments:

  1. insyaallah...
    Yang penting usaha///

    saya tak penah cubba apa2 produk lagi..
    Myb selepas ni...

    ReplyDelete
  2. insyaAllah ada rezeki tu nanti..

    salam kenal dr zana..

    ReplyDelete
  3. Ani, Zana : Insyallah semoga usaha2 kita dimakbulkan Allah SWT..

    ReplyDelete
  4. Salam mrs sweet..

    Sy br je start sruh my hubby mkn fertilAid for men..xsurela jd ke x..tp xpe..kite try sume ;)
    Slm perkenalan..

    Blossom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan blossom :-)

      oo..fertilaid for men ek, hubby sy pun mkn tp on off..try la mana tau kut2 ade rezeki..yg penting usaha :-)

      Delete
  5. sESIAPA BERMINAT MEMBELI BUAH DAN SERBUK DEBUNGA KURMA BOLEH TENGOK DI SINI http://cocoapinky.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. http://fatemah-abdullah.blogspot.com/2012/05/khasiat-buah-zuriat.html
    untuk yang mau cuba serbuk debunga dan buah zuriat

    ReplyDelete
  7. Mane nk dptkn serbuk debunga kurma tu ye.?

    ReplyDelete
  8. beli kat mana fertilaid?boleh wasap saya x 0199449464

    ReplyDelete

TQ for the comment