Mar 18, 2012

3rd Wedding Anniversary :-)

Alhamdulillah syukur..14 Mac 2012 genap usia perkahwinan kami 3 tahun.  Kami bahagia walaupun sehingga kini masih tinggal berjauhan dan tidak dikurniakan cahaya mata lagi.

Flashback 3 years ago :-)
Tuhan menguji kami dengan cara ini untuk lebih cekal dan bersabar.  Lain orang lain pula ujian olehNya :-)

Doa dan harapan kami agar rumahtangga kekal bahagia di dunia dan akhirat kelak.  Dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik, semoga menjadi hamba yang soleh dan solehah dan sudah semestinya agar Allah mengurniakan kami zuriat.  Insya-Allah...

Sweet Memory..hehe..

Haru Biru..!!

Salam sayang buat semua...

Adoyaiii..kali ni ada nak story sket psl planning yg hampir2 tak jadi..Huhu..

Camni, cycle utk Mac ni seems like OK sbb hubby ada time aku fertile nnt.. Hubby suppose kena masuk ofis 19 Mac ni tp dia dah extend cuti seminggu lagi sbb tanak merugikan 'masa yg berharga itu :-) bukan senang wooo.. Next month mmg confirm dia dah pegi job. Yelah..kita ikhtiar mane tau kot2 cycle ni ade rezeki..

Aku pun start balik amik Clomid and follow treatment ngan doctor.  Tup2 aku kena hadir Bengkel pada 17-20 Mac..arghhh..spoil betul..!!  Lame lak tu... nak tak nak aku kena terus-terang ngan bos aku yang aku tak leh attend Bengkel tu dan memberikan reason yang for me it's quite embarassing to share with him.. I mean 'HIM..' Walaupun aku PA Bos but ada certain thing aku tak selesa utk share.. Segan la pulak nak story benda2 macam ni kan.. Nak bgtau aku kena tunggu timing yang betul untuk itu dan ini, kena kejar masa dsbg.. Oh, tidak..!! but i have to.. Walaupun aku sbg urusetia je dalam Bengkel tu tapi aku rasa tak best sbb macam saje nak excuse..huhu..

So, aku pun tebalkan muka ckp la serba sikit dan alhamdulillah bos faham.  Terpulanglah dia nak cakap or pikir ape pun pasal aku.. I hope he truly understand situation aku dan orang macam aku sebab kalau orang tak duk tempat kita mmg diorang tak akan faham.  Aku dan suami skrg kena kejar masa..umur makin meningkat bukan makin muda dan aku harap akan ada rezeki dari ALLAH SWT jika diizinkan.  Insya-Allah.

Berbalik pada citer makan Clomid tu, last week dah wat TVS utk cek telur..Alhamdulillah telur sume ok dan cantik :-) Skrg tgh buat ovulation check tiap2 pagi tapi tak jugak +ve..huhu.. Doc ada ckp klau cycle ni masih takde rezeki maybe next month proceed dgn IUI.. Tapi paham2 la sbb hubby takde time tu macamana nak buat..Tensen betul..huhu..


Papepun, doakan lah kami berjaya kali ni..  Insya-Allah..

Mar 7, 2012

Pusat Perubatan Islam Al-Madani

Assalamualaikum wbr buat kengkawan sume..

Lame betul tak update blog..dah nak berkulat koleksi citer2 yang nak di story.. Huhu, al-maklumlah en.hubby ade kat umah jadik waktu mmg penuh terisi.  

Tp takpelah dimulakan dengan citer rawatan islam yang kitorang baru 1st time cuba.  Hubby balik last 2 weeks, kitorang terus ke Pusat Rawatan Islam Al-Madani yang mmg tak jauh dari rumah kitorang pun.  Balik keje aku singgah la, berdebar jugak sbb macam2 persoalan di kepala aku ni..

Sampai sana dalam kul 5 lebih..lagi pun ustaz tu mmg berubat lepas waktu asar dan maghrib.  Nasib baik time tu takde orang so aku tak perlu tunggu lama.  Mula2 ustaz tanya masalah kami then citer sket kat dia then dia tanya samada dah cuba rawatan moden atau tak? Kami bgtau la setakat ni sume ok takde ape2 masalah alhamdulillah..

First dia tgk keadaan hubby aku..dia pegang tapak tangan then baca ayat2 suci Al-Quran.  Aku tgk hubby aku steady je.  Alhamdulillah takde masalah pada hubby aku :-)  Then tiba plak giliran aku.  Aku diminta belunjur ke arah muka pintu then dia pegang tapak tangan sama mcm dia buat kat hubby.  Pada mula aku rasa biase je then beberapa minit lps tu aku rasa sgt2 sakittt..!! Terus dia cakap "ada gangguan pd isteri"  Terkejut jugak aku tp aku dah dapat jangka it must be something wrong..

Ustaz tu ckp ada gangguan makhluk halus..sbb tu susah nak lekat (but i still thinking that kehidupan kami yg asyik berjauhan also must be 1 of the reason).  Ustaz tu terus merawat aku dgn bacaan ayat-ayat suci.  Then beralih plak ke bahagian bahu aku.  Tang sini aku lagi rasa sgt2 sakit sampai kan air mata aku kuar tak henti2..tp aku tahan je semampu boleh..sampai terangkat2 kaki aku.  Pdhal ustaz tu just pegang je bahu aku.

Apabila sakit dah beransur hilang dia beralih pulak ke paha then last skali kaki aku.  Sakit tak yah nak citer la beb..!!  Mahu je aku jerit tp aku tahan sambil baca Ayat Qursi.  Aku pegang dan genggam tangan hubby semahunya sampai dia pun kesian tgk aku.. Huhu.. 

Bila rasa sakit dah makin hilang, ustaz tu stop dan bagi aku 2 botol air yang telah dibacakan ayat-ayat pelindung dan ayat-ayat suci.  Dia minta aku banyakkan baca Ayat Qursi dan baca Bismillah.  Insyallah makhluk halus tu tak lagi datang ganggu or menumpang.  

Apapun aku puas hati sbb at least kitorang tau masalah kami dan sedaya upaya cuba berubat.  For my hubby, dia minta aku bersabar dan insyallah lepas ni ada rezeki.  Terima kasih tak terhingga sbb hubby sgt2 memahami dan selalu positifkan diri aku...