Sep 21, 2014

Alahai Umar dah kena Chicken Pox..??

Di usia menginjak 8 bulan, Umar dah kena Chicken Pox.. Huhu kesian anak ibu ye, tapi tulah kata orang chicken pox ni akan kena jugak sorang sekali seumur hidup kan...


Pada mulanya tak tahu yang Umar ni kena chicken pox atau pun ore kelate cakap 'Bertih'.. Cuti Sekolah hari tu kitorang ada buat Family Day kat Bukit Gambang Waterpark, sewa homestay kat sana 3 hari 2 malam..

Everything went smoothly Alhamdulillah, sampailah dah balik rumah pun sume ok, cume keesokan harinya aku perasan ada biji merah agak besar kat dahi belah kiri Umar. I thought mst kena gigit ngan semut kot sebab besar jugak kesannya klau nyamuk mmg mustahil.

Kat klinik dengan nenek
Belek2 kat kepala Masya-Allah..!! Dah banyak kat kepala Umarrr, nerves dah ibu ni, biji ape la kat kepala Umar niii.. Malam tu terus ke Pakar Kulit, tanak ke klinik biasa kononnya aku sangkakan ni mesti mandi kat Waterpark tu air kotor... Doc pun cam confident ckp 'haaa ni kudis, mandi kat waterpark air kotor tarak tukar itu air" deng...arghhh..

Balik tu malam tu jugak kemain la ibu sapu ngan ubat.. pagi esok dah nampak kat muka mula dah naik bintik2 merah.. Okay, ni dah bukan kudis dah ni.. Mak abah cakap ni bertih kot ni.. What..??? Kesian umar baby lagi tp dah naik chicken pox, huwaaaa...

Paling banyak naik kat kepala dan muka, kat badan ada la sket..kat tangan and kaki ada tp tak banyak pun, entahlaaa..orang tua2 ckp dia akan kuar abis sampai tapak kaki baru betul2 akan recover.. Kat muka dan badan Umar pun dah kering.
Haaa ko...dah pandai panjat, baru 7 bulan nak oiii
Alhamdulillah Umar langsung tak merengek walaupun chicken pox.. Umar tak yah cakap la aktif yg amatttt, mau pingsan ibu...hehe.. Demam pun tak kuat, tu pun waktu tdo malam je dan dia as usual tak berjaga malam melainkan nak susu..

Semoga anak ibu cepat sembuh ye nak, doa2kan anak ibu ni agar cepat sembuh ye aunty2 cayang :-)