Jan 31, 2013

Still Negative...??

Today is day 18.. Normally time ni dah lps fertile time.. Tapi yang menghairankan aku la kan, sampai skrg result ovulation test still and still negative.. why ooo why..??

Risau la plak.. hajatnya nak consult dgn gynae mlm ni.. huhu..

Start period hari tu aku continue makan Clomid and Alhamdulillah the result sangat2 OK.. Aku buat TVS on day 11 and telur2 membesar dengan jayanya. Both me and husband happy :-) Best je dgr doc ckp aku mmg tak ada masalah cuma rahim je retroverted.. Telur ok, besar sangat2.. Tiub pun ok lagi pun aku dah buat laparoscopy last year.

Tp yang jadi masalahnya suppose and normally on day 10 tu EWCM akan kuar dengan banyaknya tp aku heran sbb mmg langsung tak keluar. Adakah telur2 ku tak pecah..?? Atau adakah effect makan clomid yg menyebabkan Egg White tak kuar..?? Aku fikir kebarangkalian tu mungkin ada sbb aku penah terbaca dlm internet yang sometimes kita tak mengalami ovulasi tapi tak berapa clear and faham.. In Shaa Allah malam ni nak jumpa gynae and hopes everything ok.

TVS.. yang kaler hitam tu adalah my egg, about 25 mm :-)
Tapi tu lah kan, semua urusan ALLAH SWT.. tapi at least aku dan husband puas hati sebab kitorang telah berusaha melalui rawatan moden, tradisional bah kan rawatan islam sekali pun.. Tapi aku tak kuasa la nak citer dan terangkan kat orang2 yang sgt suka memerli dan memandang rendah terhadap kami yang masih belum dikurniakan cahaya mata ni.

Yang diorang tahu adalah nak menyakitkan hati dan perasaan aku. Suruh aku buat itu dan ini sedangkan mereka tak tau yang aku lagi advance sebab aku dah cuba macam2..dah surf segala macam kat internet.. Ada jugak kwn2 yang kononnya prihatin and suh aku cuba itu dan ini sedangkan aku mmg dah sedia maklum dgn tu semua. Kalau ye pun tanya la dulu kan, ni tak terus je ingatkan aku agar bersama pada waktu subur la, itu la ini la.. Helloooo, aku dah kawin nak masuk 4 thn okeyyy and aku mmg sedia maklum semua tu. Terkadang mmg tension la sbb ingatkan kita ni teruk sgt ke smpai bnda tu pun nak ajar..!!

Okay, tetiba takde mood...hohoho..continue next entry ye..take care fren :-)

Jan 14, 2013

Jom Kita Usaha :-)

Assalamualaikum readers...

Petang2 camni tatau nak buat apa la pulak dan tetiba mood nak berblog ni mcm bagus je sehari dua ni.. I LIKE..!!

Actually entry kali ni mengenai TTC. Skrg dah nak masuk tengah bulan January and suppose hari ni day 28 Miss P akan menjengah diriku tapi nampak gayanya belum lagi ni. Sehari dua lagi kot (walaupun dlm hati ni feeling pregnant..hahaha!!)

Tapi aku tanak letak harapan terlalu tinggi lagipun dah 3 bulan kami TTC naturally.. no more Clomid or Ovulation Test Kit.. Bukan malas tapi rasa tanak pikir psl tu, just kira ovulation time manually sbb Alhamdulillah period cycle teratur so senang nak predict.

Cuma, last month period lewat 5 hari u'ollsss..!! nervous semacam je aku..hehe..maklumlah sblm ni on time jerkk.. Walaupun Try To Conceive naturally tapi aku SANGAT RAJIN membeli produk itu dan ini tapi SANGAT MALAS nak pakai or makan secara teratur.. Huhuhu, tu la kelemahan aku, haisshhhh...

Okay, sini aku ada nak share antara usaha-usaha aku skrg, maybe geng2 TTC kesayangan dah tahu produk2 ni kan.. Ramai yg dah berjaya namun masih ada lagi yang sedang mencuba, tapi dun wory at least kita cuba ye kengkawan :-)

1. LUMIGLOW
Beli dalam 2 minggu lepas tapi baru 4, 5 kali guna.. Ya Allah tetapkan lah hati aku utk continuos guna.

2. SUSU KAMBING AL-KHISHBUN

This is mine :-)
Yang ni hubby punye :-)
Pon sameee, minum baru 2, 3 kali...mmg aku sgt suke MEMBELI, dah 3 bulan kot dlm kabinet dapur..hukhukhuk..

3. MADU ASLI


Alhamdulillah setakat ni every morning wajib aku minum (campur dgn air suam) SEBABNYA...?? En hubby yg super rajin buatkan untuk aku. Siap bwk masuk dlm bilik untuk aku minum, :-) Thanx ALLAH, hubby sangat baek.. Kiranya dah masuk botol keempat kami minum.

4. PATI DELIMA GULSAN


Sedap pati delima ni, tapi sangat jarangggg meminumnye, ingat makan, lupe mmg trus tak makan..

Kesimpulannya, aku dengan ini berazam untuk minum dan guna produk2 ni secara teratur, In Shaa Allah.. Bermula cycle baru ni bolehlah start makan secara teratur.. tu tak masuk berbotol-botol supplement yang aku beli.. Ya ampunnnn, Multivitamin, Vitamin E, Calcium, Flaxseed Oil, EPO dan Susu Anlene tu sume bile aku nak makan..?? I mean makan secara teratur..?? Tak boleh, musti tanam cita2 ni..

Jom kengkawan kite same2 usaha ye + DOA kepada Allah yang Maha menentukan segalanya :-)

Eat Healthy, Stay Healthy :-)


Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, hari ni baru berkesempatan nak share something yang semua orang perlu tahu..It's very important for our health. Actually Intan dah ada story pasal kebaikan produk ni dalam my   another blog. You can click kat SINI for further details.

Sebelum ni Intan pernah buat proses purifikasi ni kat ayam je but then teringin plak nak buat kat ikan. Ingatkan biasa2 je sisa toksin yg keluar...TAPI..tekejut gile tgk hasil proses tu after ONLY 15 minutes with ONLY 3 ekor ikan shj..!!

BIOZONE FOOD PURIFIER
Kengkawan just imagine la ye, macamane la makanan yang kita makan setiap hari tu..mmg dari segi luaran kita dah bersih, cuci elok2 kan..tapi can u see..?? 

Bubbles tu bukan buih biasa tapi buih yang mengandungi sisa toksin larut air dan larut lemak serta bahan kimia yang terhasil dari proses purifikasi tu, after 15 mins Intan amik sticky bubbles tu then bakar kat api.. dia akan jd keras and a bit smelly, yuckkk..!

Ni baru 3 ekor ikan, tak masuk lagi lain2 mknan yang kita bagi family kita makan.. Sisa2 toksin inilah sebenarnya yang merupakan penyebab utama pelbagai penyakit. Actually kita je yang tak aware.

So, sebelum terlambat dan lebih byk penyakit yang akan bersarang dalam tubuh kita ni, better kita amik early step. Me sendiri pun mmg guna and letak Biozone ni kat rumah parents.

Barang personal kita contoh handbag mahal ke kita boleh beli, inikan pula barang yang boleh guna for the whole family. Lagipun Biozone ni bukan hanya untuk makanan je tapi peralatan rumah pun boleh, yang anda anak kecil tu lagi bagus sbb boleh guna untuk basuh botol susu juge sbb dia boleh singkirkan bakteria.

Prevention is better than cure
Okay, for those yang berminat dan pentingkan kesihatan seisi keluarga, you can contact me and get it with the best price.
I am more than happy to entertain you :-)

Jan 1, 2013

Summary of year 2012

Assalamualaikum wbr...

First of all HAPPY NEW YEAR 2013..!!

Rindunye kat kengkawan...ishhh..mcm la ramai sgt follower blog aku ni kan..hehehe.. Tak kesah la kan, yang penting ada sesuatu nak coret kat sini sebagai kenangan diri sendiri di kemudian hari.

Okey memandangkan hari ni dah pun 1 Jan 2013, aku ada buat summary for year 2012.. biaselakan dari last week buat entry ni tp dah masuk new year baru publish..kiranya 1st entry untuk 2013 la kan :-) 

For me yang manisnye banyak jugak dan tak kurang yang pahit terpaksa ditelan jua..huhu.. Yang paling menjadi topik utama sudah semestinya perihal zuriat yang masih belum menjadi kenyataan. Allah maha mengetahui bilakah masa yang terbaik buat aku dan suami untuk dapat anugerah paling bernilai tu.. Hanya perlu sabar, redha dan tawakkal.  

Okey tanak la sedih2 kan, jom kite flashback tahun 2012.. It's a summary about my holiday trip, family day dan sweet memories sepanjang tahun 2012 :-)

JANUARI 

CAMERON HIGHLAND
Tea time at Multicrops Plantation
Kalau gi CH pun rasanya nak makan ni je...heavennnn sgt..!!
FEBRUARI

PHUKET, THAILAND
Click here for further story at Phuket
Yeayyy.. I can see the islands..!!

View from our hotel, awesome..

MAC

3rd ANNIVERSARY CELEBRATION




MEI

BANDUNG, INDONESIA

Click here for Travelog Bandung
Super duper comfy king size bed
At Pasar Baru Trade Center
Restoran Nasi Padang Sederhana,
tapi menu dia bukan sederhana..terlebey sudah..
One of the factory outlets
Alhamdulillah, holiday trip kali ni sponsored by me,
hadiah tak seberapa buat my parents :-)

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

Entry yang belum pernah aku tulis sebelum ni.. hehe.. Alhamdulillah, aku telah mendapat APC setelah 3 tahun berkhidmat dengan agensi kerajaan.  Penghargaan sedemikian rupa bagi 'orang baru' seperti aku membuatkan diri ini merasa cukup bertuah kerana boss berpuas hati dengan cara kerja aku.  Alhamdulillah, rezeki aku agak cepat dan In Shaa Allah giliran kengkawan yg lain pulak lepas ni :-) 

Serious rasa nervous cam ambik scroll kat UiTM dulu...hehe..
Waiting for our turn
Me with my office colleagues
Warga KADA
SEPTEMBER

PULAU LANGKAWI
Cerciter Langkawi trip kat sini
We are on the top of the world...!! Hehe..
Standard la kan klau holiday berdua, cara pose mcm ni wajib!
Our candle light dinner..candle la sgt kan...
OCTOBER

HUBBY'S BIRTHDAY

Celoteh Hubby's befday kat sini



TOK AMAN BALI BEACH RESORT

Lepas raya haji hari tu, kitorang berfamily day kat Tok Bali. Stay 1 malam je, walaupun tak cukup korum tapi hepy sbb dapat spent time together. Jom tgk gambar :-)

Swimming pool dia best..!!
View from our balcony
Me with Kak Ida 
Hubby and Kak Elly
Beloved parents


NOVEMBER

LOST WORLD OF TAMBUN


Family day kat Tambun, Perak selama 2 hari 1 malam on 11-12 Nov 2012. Stay kat homestay area Tambun dan keesokan harinya ber'hepi-hepian' kat Lost World of Tambun.
Best sangat, i luv my famly soooo much..!! Kali ni banyak gambar ye sbb story psl family day ni tak sempat buat pun..
Ni nama dia Nur Syafia Farhana.. penat sgt la ni ye..cumelll
Si Stylo ni nama dia Hannah Amirah, super cute lil girl.. 

Antara insan-insan yg plg seronok nak main air
Ni pulak Nur Afifah Ezzati dan Muhammad Harith Amir
The boys :-)

Don't shoot me gajah..!!
Penat sangat ye Harith :-)
Asal duk kat nenek mst sleppy, Erfan pun same gak.. hehe..
My fav girl, Nur Syafiqa Farhana dan Cik Li

PULAU LANGKAWI
(again with my parents :-)

Selepas balik dari Tambun, kami terus menuju ke Langkawi. Kali ni bawak mak abah pulak. Tapi cuma kami berlima je.. Hubby, me, my sis dan my parents. Stay 1 night kat Kuala Perlis dan 1 night kat Langkawi.


Happy faces of Mak Abah
Ouchh..silau :-)
Cinta Hati..luv u..
Hebatkan saya..hehe..

i) OWN LABEL
ii) PB Business

Alhamdulillah, finally I have my own label 'TrendyWardrobe Collection' :-)
Selling tudung through online seperti tudung bawal and i also design my own shawl.. I'm using good quality material with affordable price. Besides that, i also make a decision to make biz with Premium Beautiful as my side income..!! The best part adalah both my part time biz was through online.. So, my time sgt flexible and normally i spent not more than 2 hours every night doing my biz :-)

Here some collections of my shawl :-)
Buku lama dah tutup dan kita buka buku baru dengan azam dan hasrat agar kehidupan hari-hari mendatang lebih baik dari yang sebelumnya. Yang penting selalu berdoa kehadrat Ilahi agar dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat kelak. In Shaa Allah :-)