May 29, 2012

Dia dah mai dah

Seperti biasa Cik P datang menjengah lagi tepat pada waktu :-) 
Bulan ni di awal pagi hari ke 29, dia dah mai dah..hehe, takde la frust sbb masa fertile hari tu kitorang berjauhan.. Takpelah nak buat macamana kan, dan duk kira2 waktu fertile lagi 2 minggu ni pun kitorang still berjauhan, huhu...
Dah nak masuk June dah..cepat masa berlalu :-(
Period normal tu kira alhamdulillah sbb kita boleh jangka bila waktu subur tp dah duk berjauhan payah jugak.. It's ok, for me ni ujian buat kami berdua.. I try to be positive as much as i can..tp sesetengah org seperti menyalah tafsirkan post / entry aku yg kononnya aku menyalahkan takdir Allah.. Serious aku ckp aku mmg selalu positifkan diri cuma kdg2 post / status aku tu hanyalah sebagai luahan hati aku, tak lebih dari itu :-)

Papepun, kita hanya merancang, Allah yg menentukan.. Bersabarlah kerana Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan dengan kesanggupannya.. To all my TTC's frens, always remember that okey (sbg renungan dan peringatan untuk diri sendiri jugak..)

May 13, 2012

Seriously, aku sgt hepy..

Assalamualaikum wbr..

Hari ni hati berbunga-bunga sbb dapat news dari geng TTC yg dah berjaya pegnen.  Alhamdulillah dalam masa 2 minggu ni aku dikejutkan dgn 2 berita gembira ni.. Tahniah buat geng TTC 1 dan geng TTC 2 yang telah tiba waktu mereka untuk menimang cahaya mata :-)

Tengok je tajuk entry diorang je dah excited sbb Allah telah memakbulkan doa2 mereka.  Rasa makin bersemangat dan aku pasti giliran aku juga pasti akan tiba.  Allah telah tetapkan yang terbaik buat hamba2Nya.

Salah seorang daripada mereka juga senasib dgn aku iaitu kami PJJ dan seorang lagi 'RU'.  Aku doakan semoga mereka sentiasa di bawah lindunganNya dan semoga sihat sehingga saat melahirkan nanti.. Kepada yang masih belum berjaya, kita jangan putus asa okey.  Sayang korang sume :-*